Jackie og spøgelses-ponyerne

Af: Judith Mary Berrisford, Vivi Berendt (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Jackie og Babs er ellevilde. De har fået lov til at tilbringe ferien som hestepassere på den tidligere springrytter David Brownings hestestutteri, men aldrig så snart er de ankommet, før mysterierne begynder at vælte ind over dem. Hvordan kan det gå til, at en mand og tre fremmede ponyer kan forsvinde sporløst i bjergene, praktisk talt for øjnene af de to kusiner? Og er der nogen sammenhang mellem denne hændelse og det, at Davids følhoppe og kostbare avlshingst pludselig forsvinder?

Hestepasseren Sarah, som er sur over, at Jackie og Babs skal være på stutteriet, siger, at det er takket være deres skødesløshed, at hestene er løbet væk. Men de to piger er efterhånden blevet klar over, at der er mere ildevarslende ting under opsejling, og de er fast besluttet på at bevise det!

"Jackie og spøgelses-ponyerne" er nummer ti i serien om Jackie.

Judith M. Berrisford er pseudonym for den engelske forfatter Judith Mary Lewis (født 1912). I løbet af sit lange forfatterskab skrev hun en perlerække af børnebøger, blandt andet serien om 14-årige Jackie og hendes hest, som fik stor succes og blev oversat til flere forskellige sprog. 14-årige Jackie er helt vild med heste og ponyer – hun har endda selv en pony ved navn Misty. På rideskolen kommer Jackie og hendes kusine Babs ud for lidt af hvert – tyverier, forsvundne personer og uforklarlige ulykker er blot nogle af de ting, de to piger indimellem står over for. Men hvad kan man da ikke klare, når man sidder trygt på ryggen af Misty? Der er 16 bøger i den hyggelige og spændende serie om Jackie, som startede i 1958 og sluttede i 1984.

Yderligere informationer