Jackie og måneskinsponyen

Af: Judith Mary Berrisford, Vivi Berendt (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Jackie og hendes kusine Babs er på sommerferie hos deres bedstemor. En nat hører de pludselig dæmpede hovslag. Det samme sker næste nat og næste nat igen, og de to kusiner rider ud i måneskinsnatten for at undersøge sagen. I et glimt får de øje på en lyshåret dreng, der hastigt rider en sølvskinnende palominopony gennem terrænet. De optager forfølgelsen, men drengen undslipper.

Et par dage senere genkender Babs drengen på en markedsplads. Det viser sig, at han er på flugt fra sin stedfar, og pigerne hjælper ham med at skjule sig, mens flere og flere deltager i jagten, heriblandt et par ivrige journalister, der bruger alle midler i forsøget på at skaffe sig en god forsidehistorie til avisen.

"Jackie og måneskinsponyen" er nummer 14 vi serien om Jackie.

Judith M. Berrisford er pseudonym for den engelske forfatter Judith Mary Lewis (født 1912). I løbet af sit lange forfatterskab skrev hun en perlerække af børnebøger, blandt andet serien om 14-årige Jackie og hendes hest, som fik stor succes og blev oversat til flere forskellige sprog. 14-årige Jackie er helt vild med heste og ponyer – hun har endda selv en pony ved navn Misty. På rideskolen kommer Jackie og hendes kusine Babs ud for lidt af hvert – tyverier, forsvundne personer og uforklarlige ulykker er blot nogle af de ting, de to piger indimellem står over for. Men hvad kan man da ikke klare, når man sidder trygt på ryggen af Misty? Der er 16 bøger i den hyggelige og spændende serie om Jackie, som startede i 1958 og sluttede i 1984.

Yderligere informationer