J for justits

Af: Sue Grafton, Heidi Leonhard (læst af), Gerd Have (oversætter)

Lytteprøve

Beskrivelse

"J" for Jaffe: Wendell Jaffe, formodet død de sidste fem år. Eller sådan så det ud, indtil hans tidligere forsikringsagent spottede ham i baren på et støvet lille hotel halvvejs mellem Cabo San Lucas og La Paz.
Og selvom Jaffe ved sin "død" var konkurs, var han ikke uden aktiver. Der var f.eks. $500.000 i livsforsikring til hans kone. Men uden et lig som bevis havde forsikringsselskabet
imidlertid ikke travlt med at udbetale beløbet. Dana Jaffe måtte vente de lovbestemte fem år, indtil hendes forsvundne mand kunne erklæres død. Blot to måneder før Wendell Jaffe blev observeret i baren i den støvede udørk, havde California Fidelity endelig udbetalt hele beløbet. De ønskede nu for enhver pris at få sandheden på bordet. Og var villige til at ansætte Kinsey Millhone til at grave den op.
Som Kinsey graver dybere ind i mysteriet omkring Wendell Jaffe og hans pseudo-selvmord, opdager hun, at hun også udforsker sin egen fortid. Hun opdager også, at i familierelaterede sager – som i kriminelle sager – er det bedst at udvise forsigtighed i sin dom over andre.
"J for justits" er Kinsey Millhones tiende udflugt ind i de mørke steder i hjertet, hvor bedrag er styrende, og mord alt for ofte er resultatet.

Sue Grafton (f. 1940) er en amerikansk bestsellerforfatter, og hendes bøger er udgivet på 26 sprog. Hun er især kendt for alfabet-serien om privatdetektiven Kinsey Millhone.

Yderligere informationer