Hvis jeg glemmer dig, oh Jerusalem

Af: Kate Fleron

Læseprøve

Beskrivelse

Romanen "Hvis jeg glemmer dig, oh Jerusalem" er skrevet blot syv år, efter Israel blev grundlagt som stat. Vi følger livet på et skib, der på øvre dæk har betalende passagerer, og på nederste dæk har jødiske emigranter, der håber på at kunne ende deres permanente flygtningestatus i den nyoprettede stat Israel.

Livet i Israel er imidlertid langt fra det fredelige paradis, mange har drømt om. Helt fra fødslen er det nye land i krig med araberne, og de jødiske emigranter får ganske vist deres eget land, men også en enorm opgave med at forsvare det.

"Hvis jeg glemmer dig, oh Jerusalem" er en genudgivelse af et tidligere værk udgivet med datidens sprogbrug. Kate Fleron (1909-2006) var dansk modstandskvinde, journalist og forfatter. Hun spillede en vigtig rolle under besættelsen, hvor hun var en del af modstandsorganisationen "Frit Danmark", hvis blad hun senere blev redaktør på. Efter krigens afslutning fik hun sæde i Frihedsbevægelsens Samråd, som i sommeren 1945 afløste Danmarks Frihedsråd, og i 1972 modtog hun PH-prisen for sit store bidrag til dansk kultur- og åndsliv. Kate Fleron udgav blandt andet debatbøger, romaner og artikler om aktuelle politiske forhold.

Yderligere informationer