Hjertet har altid det sidste ord

Af: Peter Dürrfeld, Jesper Hvilsom (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

„Intet menneske er en ø" har det lydt, siden John Donne skrev de smukke ord for 400 år siden.

Gennem de sidste godt og vel 70 år har det vist sig sandt i forfatteren Peter Dürrfelds liv. I Hjertet har altid det sidste ord fortæller han derfor om sit livs døde – alle de mennesker, hvis død for ham rummede et fravær, fordi de med deres liv havde fyldt ham med nærvær.

Det begynder med Kaj Munk, som red ranke med den etårige Peter, og fortsætter med en lang række mennesker, som tilsammen bliver et smukt galleri befolket med levet liv.

Hjertet har altid det sidste ord rummer en række ømme portrætter af både kendte og ukendte mennesker og giver et varmt og indfølt billede af Danmark fra Anden Verdenskrig til i dag.

Peter Dürrfeld (f. 1942) er forfatter til en række romaner samt flere bøger om skak og klassisk musik.

LEKTØRUDTALELSE
"De korte portrætter fungerer fint både sammen og hver for sig, og man bliver ved læsningen mindst lige så optaget af forfatterens nære relationer som af de kendte personer. Forfatterens projekt med at vise, at intet menneske er en ø, lykkes godt. En fin bog, der taler til det indre menneske, og understreger betydningen af gode mellemmenneskelige relationer. Velegnet til højtlæsning. Peter Dürrfeld skriver godt og på en gang poetisk manende, letløbende virkelighedsnært og humoristisk." - Lektør: Laura Michelsen

Yderligere informationer