Helhesten - Læs historien selv år 1803

Af: Jørgen Hartung Nielsen, Morten Overgaard Larsen (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

""Helhesten, jeg så den – lige dér, hvor træerne begynder…"

"Hold op med at sige sådan noget," sagde Inge med en storesøsters irettesættelse. "Det er ikke noget, man må spøge med."

"Men jeg så den," forsvarede Jacob sig.

"Ved du ikke, at når man ser helhesten, så betyder det, at der snart vil komme et lig i huset?""Stavnsbåndet blev ophævet i 1788, og bønderne var nu frie til at bevæge sig omkring, som de ville. Men det var ikke lige let for alle. Folk var jo vant til, at herremanden bestemte over dem, så de slap for at træffe beslutninger selv. "Helhesten" fortæller om store omvæltninger i de enkelte bønders liv i starten af 1800-tallet.

Jørgen Hartung Nielsen (f. 1944) er uddannet folkeskolelærer og står bag en lang række populære børne- og ungdomsbøger. Han debuterede som forfatter i 1980 sammen med sin bror John under pseudonymet John-Jørgen Hartung Nielsen med ungdomsromanen "Den onde cirkel". I 1999 startede Jørgen Hartung Nielsen forlaget Cadeau, som udgiver et væld af spændende, primært til børn og unge. Serien "Læs historien selv" fortæller om vigtige perioder af danmarkshistorien på et letlæseligt sprog for de 8 – 10-årige.

Yderligere informationer