Gulddrømmen

Af: Richard Sapir, Warren Murphy, Birte Kaae (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Et ganske almindeligt arkæologisk fund troede man. Men så blev den mystiske inskription på guldpladen tydet - og pludelig var hele verden på guldjagt.

Et helt bjerg af guld - skjult for mange hundrede år siden af et gammelt latinamerikansk folk.

Men ingen kunne finde guldet, og den eneste person, der muligvis var i stand til at dechifrere nøglen til guldets gemmested, ville måske ikke leve længe nok til at fuldføre opgaven.

Der var kun én mulighed - Remo og Chiun. Men det så desværre ud til, at de to helte ikke længere havde heldet med sig, og hele den fri verdens økonomi stod på spil... "Remo Williams" er titlen på den actionspækkede serie, der første gang så dagens lys i 1971 og med det samme blev en succes med over 150 bind i serien og millionvis af solgte eksemplarer. Serien følger politibetjenten Remo Williams, der bliver uskyldigt dømt til døden. Han undslipper kun, da regeringen beslutter sig for at forfalske hans død og i stedet gøre ham til deres farligste våben i den tophemmelige organisation CURE. Richard Sapir (1936-1987) var en amerikansk forfatter, der er bedst kendt for sin serie "The Destroyer", som han skrev i samarbejde med Warren Murphy. Den første i serien blev skrevet allerede i 1963, men først udgivet i 1971. Herefter gik det stærkt og "The Destroyer"-serien har nu solgt mere end 30 millioner eksemplarer på verdensplan. Richard Sapir har desuden udgivet en række romaner; heriblandt "Bressio" (1975) og "Quest" (1987). Den amerikanske forfatter Warren Murphy (1933-2015) har udover sit store arbejde på "The Destroyer"-serien skrevet både romaner og filmmanuskripter. I 2002 grundlagde Murphy sit eget forlag, Ballybunion, der primært udgav bøger med relation til "The Destroyer"-serien.

Yderligere informationer