Gruppen

Af: Mary Mccarthy, Tina Kruse Andersen (læst af), Hans Hertel (oversætter)

Lytteprøve

Beskrivelse

GRUPPEN handler om otte unge kvinders liv i 1930’ernes USA. Efter studietiden på Vassar College mødes "gruppen" i New York i anledning af en af kvindernes bryllup, og syv år senere samles den igen til samme kvindes begravelse. Kvinderne er fulde af gåpåmod, de vil leve et uafhængigt liv og realisere sig selv på deres egne præmisser.

GRUPPEN, som udkom første gang på dansk i 1964, inspirerede Candace Bushnell til at skrive "Sex and the City". Bogen er en moderne klassiker. Den er skrevet med det gennemskuende blik og det skarpe vid, som kendetegner Mary McCarthys værker, og som gav hende tilnavnet ‘damen med barberbladet’.

ANMELDERNE SKREV
"Helt igennem fantastisk."
- Cosmopolitan

"Sexscenerne og satiren holder"
- Information

"Persongalleriet er mangfoldigt, det gælder om at holde tungen lige i munden. Men efterhånden som figurerne udfoldede sig, kunne jeg føle dem, på godt og ikke mindst ondt. For dette er lige så meget en fortælling om datidens metoder indenfor f.eks. psykiatrien, barnepleje og samfundet generelt. Jeg fik i den grad brug for det meste af følelsesregisteret, for romanen er yderst levende i sine beskrivelser (...) har du endnu ikke læst den, så er her chancen."
- Bognørden.blogspot.dk

"Tidløs."
- The GuardianYderligere informationer