Grog og resten af kompagniet

Af: Storm P

Læseprøve

Beskrivelse

"Vi var et helt Kompagni der var gaaet paa Opdagelse i Skoven – Zola, Jim, Puk og jeg. Jim og Zola benede hjem, saa snart de første Regndraaber faldt, men Puk og jeg vilde netop gerne opleve Skoven i Regnvejr – og det kan nok være, vi fik lysten styret."

Årstiderne og al slags vejr får ram på Grog og resten af kompagniet, men Grog tager den med ro som altid, så det går nok.

"Grog og resten af kompagniet" er et bind i serien af fortællinger om hunden Grog og alle hans bekendte. Beskæftiget som tegneserietegner, maler, humorist, forfatter og skuespiller blev Robert Storm Petersen (1882-1949), en stor succes under pseudonymet Storm P. Blandt hans mest kendte arbejde er hans bladtegninger, der bl.a. inkluderer "fluerne" og "de tre små mænd". Det var disse satiriske tegninger, der fik ham skrevet ind i den danske historie som en af tidens vigtigste kunstnere. De er senere hen blevet udgivet i samlinger.rnrnFør Storm P. for alvor blev et kendt navn, debuterede han som forfatter sammen med Holger Rasmussen og Axel Breidahl under pseudonymet Hugo Krantz i 1904 med kriminalromanen "København i Nat".rnrnHan fik sin skuespiller debut i "Caros Død" og var i et par år efterfølgende medvirkende i utallige andre stumfilm. Hans tilbagekomst til lærredet skete i 1913 med "Lille Klaus og store Klaus", hvorefter han både lavede teater og nåede at være med i nogle af de første film med lyd i Danmark.rnrnRobert Storm Petersen døde som 66-årig i 1949 på Frederiksberg, hvor Storm P. museet har eksisteret siden 1977. Her findes en omfattende samling af Storm P’s kreative arbejde.

Yderligere informationer