Glædens øjeblikke

Af: Bjarne Nielsen Brovst, Kjeld Høegh (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

Bjarne Nielsen Brovst skriver i forordet til bogen: "'Glædens øjeblikke' er titlen på denne fortællebog, som henter inspiration fra et område i det moderne menneskes dagligdag, der ikke har stor bevågenhed. Tværtimod. Vi farer af sted hen ad livets landevej, helst med så høj hastighed som muligt, omgivet af så megen elektronisk støj som muligt, i halen på de seneste nyheder og elendigheder fra alle egne af jordkloden.

Der findes imidlertid også en anden lykke i tilværelsen. Og den har været mit heldige lod i snart 35 år. Jeg har været højskolelærer og forstander i disse mange år på Rude Strand. Undervist nærved 70.000 ældre elever, næsten alle over 60 år. Mange "af den gamle verden", hvor bøger, læsning, fordybelse, tro, musik, kunst, har været et kår fra barndommen og ungdommens dage, men også mange for hvem bogen, fortællingen, digtet, et kunstværk, først har været en mulighed – for alvor – da man var gået ud af arbejdslivet, og tilværelsen dermed gav plads for den slags, som mange har sagt det."

Bjarne Nielsen Brovst (f. 1947) er en dansk forfatter og foredragsholder, der i 1970 debuterede med "Mit hjertes have". Sidenhen har han skrevet et utal af bøger inden for genrerne digte, noveller, romaner, selvbiografi og historie. Bjarne Nielsen Brovst har skrevet en lang række biografier om kendte danske forfattere, heriblandt H.C. Andersen, N.F.S. Grundtvig og Jeppe Aakjær.

Yderligere informationer