Franske emigranter i Danmark

Af: Louis Bobé

Læseprøve

Beskrivelse

"De kongetro emigranter fandt i det store hele en meget venlig modtagelse hos det loyale danske folk. De fik efter kort tids ophold i landet på begæring naturalisation som danske statsborgere; ikke få ansattes som officerer i hæren og andre fik titel og rang; de af dem, der drev borgerlig næring, fandt store kundekredse, og til de fattige foranstaltedes der indsamlinger, der gav et godt udbytte."

Efter den blodige franske revolution i 1789 var en lang række franskmænd tvunget til at emigrere for ikke at miste livet under det nye rædselsregime. En del af dem kom til Danmark, hvor de kongetro fik en varm modtagelse og hjælp til at skabe sig et liv i deres nye hjemland.

Louis Bobé fortæller om de franske emigranter i Danmark, der kom til landet i slutningen af 1700-tallet og op igennem 1800-tallet. Mange af de mest fremtrædende er nævnt ved navn, mens franskmændenes generelle vilkår og historie i Danmark også beskrives i store træk.

Bogen udkom første gang i 1905.

Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.

Yderligere informationer