Fra Korea til Bali

Af: Aage Krarup Nielsen

Læseprøve

Beskrivelse

Da Koreakrigen udbryder i 1950, flokkes alverdens krigskorrespondenter til landet for at rapportere om grusomhederne. Den danske forfatter, læge og eventyrer Aage Krarup Nielsen tager dertil for at se krigen fra et andet synspunkt. Han har rejst meget i Asien og kender lokalbefolkningen. Han røres dybt af koreanernes sorger og krigens rædsler, men også af de amerikanske soldaters omsorg for de tusindvis af forældreløse børn, der flakker omkring i ruinerne.

Senere sætter Aage Krarup Nielsen kursen mod andre dele af Asien: Japan, der lige så stille rejser sig af Anden Verdenskrigs ruiner, Singapore og Hongkong, der står som det britiske imperiums sidste bastion, og han ender til sidst på Bali, der er blevet beskrevet som det sidste paradis. Befolkningens livsglæde og naturens uskyld og storslåethed står i skarp kontrast til det Korea, han kort tid forinden forlod.

"Fra Korea til Bali" giver et anderledes billede af Koreakrigen og Asien efter Anden Verdenskrig fra en yderst berejst forfatters synsvinkel.

Titlen er udgivet som et historisk dokument med datidens sprogbrug. Aage Krarup Nielsen (1891-1972) var en dansk skibslæge og forfatter, der er kendt for sine spændende rejseskildringer. Han udgav over 20 bøger om rejser til lande som Burma, Rusland og Karriol, hvor han mødte alt fra kannibaler til paradisfugle. Gennem sit liv blev Aage Krarup Nielsen tildelt en lang række arbejdslegater, blandt andet Gyldendals Boglegat, Kaptajn H.C. Lundgreens Legat og Statens Kunstfonds prestigiøse livsvarige ydelse.

Yderligere informationer