Fotografiet og andre fortællinger

Af: P. Falk. Rønne, Ada Hensel

Læseprøve

Beskrivelse

En puslende lyd i natten får Erik, der holdes til fange i et tårnkammer på Hammershus Slot, op på mærkerne – er han ikke alene? På færgelejet i Gedser taber en færgepassager finder lille Grethe et fotografi af en ung kvinde. Ingen bryder sig om Hans’ nye ven, hunden Trofast. Men så kommer højvandet...

Fra 1600-tallet op til 1930’erne lige inden sengetid – med de små historier fra "Fotografiet og andre fortællinger" kommer du og dine børn på en dramatisk rundtur i Danmarks vartegn, byer og egne på Bornholm og Sjællands sydlige kyster.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning. Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt... Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.

Yderligere informationer