Forvandlingsdragten

Af: Tove Pilgaard, Ellen Dahl Bang (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

Inge er blevet voksen, hun har fået en universitetsuddannelse og job som gymnasielærer, og hun har både børn og børnebørn. Alligevel har hun endnu ikke helt fundet sig selv og sin egen identitet, og det fører til tanker og følelsesmæssige skred, der langsomt fører til en indre forvandling.
"Forvandlingsdragten" er tredje bind i Tove Pilgaards fortælling om Inge.

"... skildringen af Inge og hendes søgen er levende og både gribende og sinde steder knugende i billedet af identitetsproblematikken." – Lektørudtalelse

"... igen skal man under læsningen være meget opmærksom på det, der står usynligt mellem linjerne. Det er her skæbnehistorien for alvor rører på sig." – Lolland-Falsters Folketidende Tove Pilgaards romaner "Glasbjerget", "Fuglehammen", "Forvandlingsdragten" og "Himmel af glas" følger pigen Inge fra barndommen i 1930’erne til hun som voksen kvinde har mange års levet liv bag sig. Tove Pilgaard er født i 1930. Hun tog realeksamen i 1946 og arbejdede derefter som tjenestepige, som kontorhjælp, som landhusmor og som kantinebestyrer. I 1972 begyndte hun at læse HF og tog derefter en universitetsuddannelse. Herefter fik hun ansættelse som adjunkt på Vesteregnscentret i Tønder, hvor hun har undervist i dansk. Hun debuterede som forfatter med romanen "Brudstykker af et pigeliv" i 1982.

Yderligere informationer