Flugten fra ghettoen - Den utrolige historie om drengen der undslap nazisterne

Af: John Carr, Torben Sekov (læst af), Karsten Nielsen (oversætter)

Lytteprøve

Beskrivelse

En gribende fortælling om en 13-årig jødisk dreng, der flygter fra Polen og gennem et Europa i krig med nazisterne i hælene.
I begyndelsen af 1940 bor Chaim Herszman sammen med sin familie i den jødiske Lódz-ghetto i Polen. Drevet af sult sniger han sig ud i den omkringliggende by for at finde noget at spise, men en dag bliver han nødt til at dræbe en tysk vagt for at redde sin lillebror. Det øjeblik ændrer hele hans livsbane, sender ham gennem fjendens linjer og ud på et utroligt og farefuldt eventyr. Chaim undslipper granater og geværild ved den russiske grænse, finder ly hos en tysk familie i Berlin, bliver forelsket i det besatte Frankrig, taget til fange ved et bjergpas i Spanien og ender i England, hvor han bliver afhørt som en potentiel tysk spion.
"Flugten fra ghettoen" er historien om ekstraordinært mod og en ukuelig vilje til at overleve mod alle odds. John Carr er Henry Carrs ældste søn. Henry Carr skiftede navn fra Chaim Herszman, da han bosatte sig i Storbritannien efter krigen. I "Flugten fra ghettoen" har John Car genskabt sin fars utrolige historie ud fra deres samtaler senere i livet.

Yderligere informationer