Fabergés hemmelighed

Af: Nicole W. Fox, Lars Thiesgaard (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

Alex Nash er politibetjent i Willow Bay. Og selvom udgangspunktet er den amerikanske vestkyst, inviterer Alex Nash ikke blot indenfor på politistationen med den smukke udsigt til Golden Gate Bridge. Ej heller kun i det privatliv, hvor ekskonen har forladt ham for en rigere model og de to børn sat ham på hverdagslivets prøvelser som singlefar.

Ved Alex Nashs ufrivillige mellemkomst kommer vi nemlig på en hæsblæsende og verdensomspændende rejse.

I både fysisk og historisk forstand. Hverken politistation, hverdag eller Alex Nash bliver helt de samme igen efter et opkald fra den danske ambassade i San Francisco.

Alex Nash har arvet en kunstgenstand fra en fjern slægtning, som han ikke kendte eksistensen af. I hovedpersonens opfattelse tager det sig umiddelbart ud som et påskeæg. Det er det ikke. Æggets oprindelse bringer os tilbage til det tidlige 1900-tals St. Petersborg og den verdensberømte juvelér, Carl Fabergé. Én af hans mest formfuldendte frembringelser bliver om-drejningspunktet for den parallelle fortælling, der dækker over en dyb hemmelighed. Og giver os i fiktionens indpakning et nyt indblik i Rasputin, Tsaren og Lenins Rusland, Det tredje rige og i efterkrigstidens Danmark.

Hvorfor dukker ægget så mange år efter op i San Francisco? Er det i det hele taget originalen? Og hvad måtte forbinde en ærkeamerikansk politimand i skikkelse af Alex Nash til det kunst- og verdenshistoriske tilbageblik? Nicole W. Fox, f. 1963, er opvokset nær Bristol i Storbritannien. Hun bor i dag i Hejls syd for Kolding. Hun er uddannet engelsk korrespondent ved Røde Kors og har efterfølgende arbejdet mange år indenfor modebranchen. Fabergés Hemmelighed er hendes debutroman - delvist inspireret af barndommen i en britisk RAF-familie og et læn-gere ophold i San Rafael i USA og sammenflettet i parallel-fortælling gennem verdens-historiens store epoker. Romanen er første del af en spændingsserie med politi-manden Alex Nash som gennemgåede figur.

Yderligere informationer