Før vi drikker

Af: Knud Lundberg

Læseprøve

Beskrivelse

Alkohol og dets påvirkning på krop og hjerne har i årevis delt vandene hos både forskere, læger og mennesker generelt. Feltet er fyldt med myter, gode råd og anekdotebeviser, og det kan være svært at skelne fup fra fakta.

Læge og elitesportsmand Knud Lundbergs bog "Før vi drikker" indeholder en lang række råd til, hvordan man kan mindske alkoholens negative effekter på kroppen. Bogen er baseret på den nyeste forskning, som var tilgængelig i midten af 1980’erne, og mange af Knud Lundbergs råd og påstande er senere blevet draget i tvivl eller direkte modbevist af nyere forskning. Selvom rådene skal tages med et gran salt, giver bogen "Før vi drikker" et spændende indblik i synet på alkohol fra et sundhedsmæssigt perspektiv anno 1987.

Knud Lundberg (1920-2002) var en dansk sportsmand, læge, forfatter og journalist, der præsterede at blive dansk mester og landsholdsspiller i både fodbold, håndbold og basketball. Han var hyldet som sportsmand for sine store præstationer og blev efterfølgende en respekteret sportsjournalist og forfatter til en lang række bøger om sport.

Yderligere informationer