Eventyrfærden til Robinson Crusoe s ø

Af: Arne Falk-Rønne

Læseprøve

Beskrivelse

"... een morgen, da jeg vågnede, vidste jeg med mig selv, at nu gik det ikke længere at udskyde planen om rejsen til Robinsons ø! Ellers blev den bare til en sær grille, der næppe kom til udførelse. Landkortet fortalte, at Más a Tierra lå lidt mere end 260 sømil vest om Valparaiso i Chile ... og cirka 15.000 kilometer fra København ... Men hvad der er dagdrøm den ene dag, bliver ofte virkelighed den næste."

I "Eventyrfærden til Robinson Crusoe‘s ø" gør Arne Falk-Rønne en drøm til virkelighed: Han rejser til den chilenske ø Más a Tierra, den ø, der inspirerede forfatteren Daniel Defoe til at skrive klassikeren om Robinson Crusoe, der strander på en øde ø i Stillehavet. Arne Falk-Rønne fortæller om øens kultur, natur og historie og om de spændende mennesker, han mødte på sin eventyrfærd.

Arne Falk-Rønne (1920-1992) dansk forfatter, journalist, rejseleder og eventyrer. Han har udgivet både rejsehåndbøger og rejsebeskrivelser, og slog for alvor igennem internationalt med en række værker, hvor han følger i flere bibelske personers fodspor. Heraf kan nævnes "Abrahams vej til Kanaáns land" (1971), "Moses' vej gennem ørkenen (1973) og "Du er Peter - en rejse i apostelen Peters fodspor" (1976).

Yderligere informationer