Et land der fortærer sine egne

Af: Hanne Foighel

Læseprøve

Beskrivelse

Bogen "Et Land der fortærer sine egne" er et realitetscheck på den moderne stat Israel, et multikulturelt immigrantsamfund. Kan det overhovedet lade sig gøre at bringe mennesker fra over 80 forskellige lande sammen til en urolig plet på det mellemøstlige landkort og forvente, at de skaber en stat? Og kan den stat med alle sine indbyggede modsætninger leve i fred med sine naboer?

Bogen er en mosaik samlet af 15 forskellige israelske kvinders personlige historier. De 15 har hver deres udgangspunkt og fortolkning. De repræsenterer jøder, kristne og muslimer, religiøse og sekulære, venstre- og højrefløj. Deres livsfortællinger danner et nuanceret billede af den svære og måske umulige sameksistens mellem flere kulturer, der alle vil definere landet efter deres eget hoved.

"Et Land der fortærer sine egne" er et citat fra 3. Mosebog. Det var, hvad de første spejdere, Moses sendte ind i landet, havde observeret. Spørgsmålet er, om det udsagn stadig gælder.

Hanne Foighel‘s stemme har i over 30 år fortalt, forklaret og fortolket Israel og Mellemøsten. I Weekendavisen, Berlingske Tidende og Politiken og især har hendes kyndige og vidende stemme lydt fra Radioavisen over Orientering på P1 til Deadline på DR2. Hendes evne til at observere, med passion at grave sig ind under overfladen og samtidig stille tvivlende og kritiske spørgsmål, har gjort hende til en ‘anden slags‘ formidler af et område, der behandles løbende i medierne men som ofte præsenteres ude af den store sammenhæng.

Yderligere informationer