Erik Menneskesøn

Af: Lars-Henrik Olsen, Erik Hjorth Nielsen (illustrator), Torben Sekov (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

Tag med på en forjættende rejse i den nordiske gudeverden

Drengen Erik bliver under et voldsomt tordenvejr hentet op til de nordiske guders verden. Asynjen Idun og hendes livsæbler er blevet bortført af jætterne, og aserne har mistet deres styrke. Sammen med Tors datter, Trud, må han på en farefuld rejse i Jotunheim. Idun skal findes, så Ragnarok kan forhindres!

Denne nye udgave af Erik Menneskesøn er totalt revideret og gennemskrevet. Lars-Henrik Olsen har skrevet nye afsnit til og løftet sproget, så læseoplevelsen nu er endnu stærkere. Denne udgave af lydbogen er indlæst ud fra et nyredigeret manuskript.

"Lars-Henrik Olsens gendigtning er med sprælsk fantasi oplagt som godnatlæsning. Odins ensomhed, Balders død og varslerne om Ragnarok er litteratur i verdensklasse."
– Jyllandsposten

"Romanens første del er en utrolig levende og spændende indføring i myternes rige. Anden del er en rejse, der fører hovedpersonerne til dødsriget Hel, til jætternes Jotunheim og frem til Udgårdsloke. Det er en fortælling med gru og gys som i den mest hårdkogte kriminalroman og med de to hovedpersoners værd og værdier som i den klassiske udviklingsroman.Erik Menneskesøn bør blive den nuværende børnegenerations indføring i de dele af vores kultur."
– Niels Mors, Information Erik Menneskesøn-serien er fire romaner skrevet af den danske forfatter Lars-Henrik Olsen. Serien består af bøgerne Erik Menneskesøn (1986), Kampen om sværdet (1991), Kvasers blod (1996) og Gudernes Skæbne (2006). Selv om forfatteren Lars-Henrik Olsen (f. 1946) er uddannet zoolog, er han i dag mest kendt for sine ungdomsromaner om den nordiske mytologi og danske sagn. Lars-Henrik Olsens debuterede med romanen "Ulvene" i 1976. "Erik Menneskesøn" fra 1986 er den første roman i serien af samme navn og blev efterfulgt af romanerne "Kæmpen af sværdet" (1991), "Kvasers blod" (1996) og "Gudernes Skæbne" (2006).

Yderligere informationer