En besynderlig periode i Noah V. Bjergs liv

Af: Kenny Jess Brandt

Læseprøve

Beskrivelse

Kenny Jess Brandts nye roman "En besynderlig periode i Noah V. Bjergs liv" er en roman om livet ... i Århus, en realistisk roman, men samtidig en mystisk-magisk rejsefører til den forunderlige by, hvor åen har besluttet sig for at løbe ud i havet.
Noah V. Bjerg er en helt almindelig mand, mener han selv, omkring de 30. Han bor med sin hund Charlie midt i Århus, arbejder i et antikvariat, sætter pris på sine daglige vaner og har et godt og næsten hjerteligt forhold til sine naboer i ejendommen, hvor han bor.

Alt ser ud til at være i den skønneste orden, men almindeligheden bliver udfordret, da han en morgen bliver opsøgt af to missionærer og vinder en magisk biografbillet, der i bogstaveligste forstand fører ham til Øst for Paradis og den mystiske kvinde Daniela. Det er kærlighed ved første blik, men snart står den pukkelryggede kæmpe Somnius på hans dørtrin med tre hellige indiske natsværmere, en hvid, en rød og en grøn.

Disse møder er de første af en lang række besynderlige optrin, der kulminerer da antikvariatet brænder. Gradvist bliver Noah spundet ind i et net af farer og bedrag, der overgår alt, hvad han – og læseren – tidligere har erfaret og sætter hans eksistens på rystende prøver. Kenny Jess Brandt er født i 1980 og opvokset i Svendborg, er cand. mag i Idéhistorie og Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet.rnSom 20-årig beordrede hans mor ham til at læse "Sofies Verden", og siden har bøgerne fyldt hans liv. I 2008 startede han Løve’s BogCafé på Vesterbro, København, i 2010 Løve’s Bog- og VinCafé, samt Løve’s Antikvariat, og i 2013 Vincaféen, alle tre i Århus.rnI 2012 debuterede han med dekadence-romanen "Viktor Horšovský", Klim.rnPå sit eget Løvens forlag, har Kenny Jess Brandt blandt andet genudgivet Boris Vians syrede roman "Dagenes skum". Der er ikke så lidt inspiration fra Boris Vian i "En besynderlig periode..." der sagtens kan lede tankerne hen på Svend Åge Madsens "Tugt og utugt i mellemtiden" fra 1975.

Yderligere informationer