Druk

Af: Grete Povlsen

Læseprøve

Beskrivelse

"De sad der med to meter imellem sig i det store sterile kontor. Over for dem sad den unge kvindelige fuldmægtig i brunt og beige, veloplagt fra morgenstunden, med den store sorte protokol foran sig. Hun så over på dem, høfligt forekommende:
'Efter separationstidens udløb søger De skilsmisse – De er enige om ikke at kunne genoptage samlivet?'
Hun havde været bange for, at han i sidste øjeblik sprang fra, men han nikkede. Hun nikkede."

"Druk" handler om bagscenen i en alkoholikers familie: om mønstrene, om dynamikkerne, om alkoholikeren og den anden part, der lider, om sorgen over livet før alkoholismen og hadet mod misbrugets destruktive kræfter.

Knuste drømme, håb og barsk humor gennemsyrer Grete Povlsens roman "Druk", der er placeret midt i et samfund, som ikke tager ansvar, og bureaukratiserer denne families svære skæbne.

Grete Anna Povlsen (1915-1996) debuterede med romanen Trojka i 1964 og modtog allerede året efter den første af en stribe anerkendelser for sit arbejde som "Forfatterne Harald Kiddes og Astrid Ehrencron-Kiddes Legat". Fra 1981 og til sin død modtog hun Statens Kunstfonds livslange ydelse. I 1985 udgav hun romanen Ingeborg, der blev bogen bag tv-serien "To som elsker hinanden" – om Ingeborg og Viggo Stuckenbergs tragiske kærlighedshistorie.

Yderligere informationer