Drenge under våben

Af: Torry Gredsted

Læseprøve

Beskrivelse

"Tusinde af krigere var kommet til Addis Abeba, krigstrommernes urgamle lyd havde kaldt dem til våben. Fra kejserslottets balkon havde en af kejserens betroede mænd, som slutningsord på en opildnende tale, råbt ud over det mægtige opbud af krigere: Italien forbereder nu for anden gang en uretfærdig indtrængen i vort land! Kæmp for din kejser og kæmp for dit land!"

1936. Etiopien bliver angrebet af Italien. Giuseppe, som er opvokset som italiener i Etiopien, er forfærdet og beslutter sig for at kæmpe sammen med etiopierne mod invasionen…

"Drenge under våben" hører til blandt Torry Gredsteds drengefortællinger og historien om en ung dreng, der kæmper en brav kamp for det, han tror på, men også for at lære sin egen historie at kende.

Note fra forlaget:
Værkets persontegning og sprogbrug er ikke udtryk for forlagets holdninger. Værket er udgivet som et historisk dokument, der beskriver sin samtids menneskeopfattelse.

Torry Gredsted (1885-1945) satte ord på drengedrømme. Han var en dansk børnebogsfatter og gjorde sig særligt bemærket som en af dem, der startede bølgen af drengebøger i 1920‘erne. Hans mest kendte bøger er indianerfortællingerne "Hokota"og "Præriens søn". Med "Paw" og "Paw i urskoven" skabte han spændende historier om en dansk indianerdrengs eventyr.

Yderligere informationer