Drøm og selvindsigt

Af: Poul Ørum, Jørgen Ask (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

Om bogen skriver Ørum selv:

"Den skildrer en selvanalyse via drømme, som har strakt sig over ca. trekvart år, med anvendelse af en metode der i den jungianske psykologi kaldes "aktiv imagination". I modsætning til almindeligt dagdrømmeri og fantaseren drejer den sig om en viljebetonet fremkaldelse i vågen tilstand af mentale (drømme)billeder og tilstande, der skal tjene til en bevidstgørelse af ubevidste processer. Det sker med henblik på at fremme en personlighedsudvikling, der betegnes som individuation.

I forbindelse med aktiv imagination optræder ofte et fænomen, som C.G. Jung kaldte synkronicitet, dvs. at der sammen med de indre psykiske begivenheder indtræffer ydre, tilsyneladende "tilfældige" (akausale) hændelser, der opleves at indgå i en meningsfuld, retningsgivende sammenhæng med de indre.

Det er den bærende linie i bogen - sagt i tør korthed, men forhåbentlig levende virkeliggjort i skildringen.

Drøm og selvindsigt er Poul Ørums sidste bog, som han færdiggjorde kort før sin død i december 1997.

Poul Ørum (1919-1997) er født i Nykøbing Mors og var bl.a sømand, inden han i 1944 begyndte som journalist og kriminalreporter ved provinspressen og i København. Han debuterede som forfatter i 1953 og nåede inden sin død at offentliggøre 42 bøger. Poul Ørums forfatterskab, der omfatter romaner, noveller, digte, erindringer, debatbøger samt de populære Mørck og Ejnarsen-krimier, fremstår som et af de væsentligste og mest læste i efterkrigstidens Danmark.

Det skrev anmelderne:

"en fremragende dansk digter" - Jyllands-Posten

"Poul Ørums sidste værk er en gribende dyb og alligevel let bog fra en klog mand, der afklaret or roligt nærmer sig livets afslutning." - Aktuelt

Yderligere informationer

 • Lydbog

 • MP3 (pakket i ZIP-fil)

  MP3 (pakket i ZIP-fil)

 • Vandmærket

  Vandmærket

 • 4 timer 02 minutter

 • Lindhardt og Ringhof

 • 9788711396179

 • 17-04-2012

 • Biografier: generelle