Der var engang

Af: Edith Rode

Læseprøve

Beskrivelse

"Jeg gik forleden dag forbi min barndoms kilde – jeg studser og tænker mig om – for der løb den første usandhed mig i pennen. Men jeg tænker mig videre om: Det er kun den objektive usandhed – for alt, hvad jeg erindrer, er for mig ‘forleden dag‘ – alt, hvad der påtvinges min hukommelse, får kun en flygtig og flygtende plads i den og synes sket for længe, længe siden og aldrig erkendt."

Edith Rode deler ud af sine mere og mindre flygtige barndomsminder og filosoferer undervejs over dem og over erindringen i sig selv.

Edith Rode (1879-1956) var en dansk forfatter, digter, journalist og brevkasseredaktør. Hun debuterede i 1901 med romanen "Misse Wichman", som forsvarede kvinders ret til seksualitet, et emne hun også tog op i sine senere værker. Edith Rodes forfatterskab spænder over digte, noveller, erindringer, romaner, filmmanuskripter, rejseskildringer, biografier, kogebøger samt det store opslagsværk "Den gyldne bog om danske kvinder", som hun var hovedredaktør på. Edith Rode beskæftigede sig gennem hele sit forfatterskab med kvinders rettigheder og udgav flere biografier om kendte danske kvinder.

Yderligere informationer