Der skal vel bevis til

Af: Carl Bang

Læseprøve

Beskrivelse

Lilian har netop bestået sin sidste eksamen, men aner ikke, hvad hun vil. Eller det vil sige, at hun ved, at hun vil have jugoslaven Jusse, som hun er forelsket i. Men livet som udenlandsk arbejder i Danmark er ikke let, og Jusse bemærker en tiltagende uvenlighed, der af og til viser sig som decideret fremmedhad. Han fortæller Lilian om sine kvaler, men hun slår det hen som pessimisme. Det hele skal nok gå, hvis blot Jusse ikke var så sortseende. Efterhånden erfarer Lilian, at der er noget om snakken, og hun bliver vidne til større uretfærdighed, end hun nogensinde havde drømt om. Men også til ægte kærlighed og solide venskaber.

"Der skal vel bevis til" er en moderne dannelsesroman, om en ung, naiv pige, der lige så stille modnes og ender som en voksen kvinde.

Carl Bang (1928-1998) var en dansk forfatter og digter. Han blev født i Aabenraa og voksede op i Viborg. Som 18-årig debuterede han med digtsamlingen "Vandfald og vindeltrapper". Carl Bang kastede sig efterfølgende over prosaen og skrev både romaner og noveller.

Hans engagement i politik og samfund præger en del af hans forfatterskab, hvor særligt forholdet mellem socialklasserne er et genkommende tema.

Carl Bang modtog i løbet af sin karriere en lang række anerkendelser. Her kan blandt andet nævnes Statens kunstfonds livsvarige ydelse i 1981, Henrik Pontoppidans Mindefonds Legat i 1986 og Herman Bangs Mindelegat i 1992.Yderligere informationer