Den vide verden. Bind 4

Af: J.Gr. Pinholt, J.P. Espersen

Læseprøve

Beskrivelse

Geografi har altid interesseret både børn og voksne, men i lang tid manglede Danmark en læsebog til skolebørn om netop dette emne. Det satte forfatter J.P. Espersen og skolelærer J.Gr. Pinholt sig i starten af 1900-tallet for at lave om på. "Den vide verden" består af fire bind om hele verdens geografi. Geografien har som videnskab udviklet sig langt siden bogens udgivelse, men netop dette gør det så interessant at se tilbage på verden, som den så ud, og som geograferne betragtede den i starten af det 20. århundrede. Bogen er rigt illustreret med billeder fra alverdens spændende egne.

Fjerde bind af "Den vide verden" omhandler den del af Sønderjylland, som blev tabt i krigen i 1864, samt Færøerne og Grønland og indeholder desuden kapitler om astronomi.

"Den vide verden" er en genudgivelse af et tidligere værk udgivet med datidens sprogbrug. Jens Peder Espersen (1870-1916) var en dansk forfatter, der både udgav bøger under sit eget navn og under pseudonymet Alfred Lind. Han udgav blandt andet romaner og sangbøger samt den geografiske læsebog "Den vide verden" sammen med lærer og sognerådsformand Jens Gregersen Pinholt (1862-1949).

Yderligere informationer