Den unge olding

Af: Edith Rode

Læseprøve

Beskrivelse

"Du sagde sidst, vi var sammen, i torsdags aftes, at du holdt af at være sammen med mig – men at vore forudsætninger jo var så forskellige. – Og du har sagt det før. Flere gange. Mange gange. Da du havde forladt mig, gik det op for mig, at du havde sagt det én gang for mange.

Thi hvad var forudsætningerne? Vi ved begge to, at jeg er en ældre mand og du en ung pige. Vi ved også, at jeg elskede dig, og at jeg hverken ventede eller håbede eller var dum nok til bare at ønske, at du skulle elske mig."

Edith Rodes roman om den gamle digter, der forelsker sig hovedkulds i den unge pige Fleur, er en kærlighedshistorie, der sætter indre og ydre alder i perspektiv.

Edith Rode (1879-1956) var en dansk forfatter, digter, journalist og brevkasseredaktør. Hun debuterede i 1901 med romanen "Misse Wichman", som forsvarede kvinders ret til seksualitet, et emne hun også tog op i sine senere værker. Edith Rodes forfatterskab spænder over digte, noveller, erindringer, romaner, filmmanuskripter, rejseskildringer, biografier, kogebøger samt det store opslagsværk "Den gyldne bog om danske kvinder", som hun var hovedredaktør på. Edith Rode beskæftigede sig gennem hele sit forfatterskab med kvinders rettigheder og udgav flere biografier om kendte danske kvinder.

Yderligere informationer