Den sorte panter og andre fortællinger

Af: P. Falk. Rønne, Ada Hensel

Læseprøve

Beskrivelse

Guldslangen fra Samos er stjålet! Kan drengen Themistokles finde den igen? Siddharta kan tæmme alle vilde dyr – også den vrede sorte panter. Men hvad med mennesker?

Siddharta, Sokrates, Themistokles – nu kan du komme tæt på Antikkens store helte og tænkere, da de var små! Så tag dig selv og dine børn med på en rejse til det gamle Grækenland, Østen og Indien med "Den sorte panter og andre fortællinger" og gå på opdagelse i djungler, Antikkens myter, helte ogpersonligheder lige inden sengetid. Læs de små dramatiske eventyr om at tæmme vilde dyr, astronomi, venskaber og at gøre det gode – koste hvad det vil.

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.


Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? P. Falk Rønne og Ada Hensels børnebøger er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt... Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.

Yderligere informationer