Delano - en by i Georgia

Af: Stuart Woods, Mogens Cohrt (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

"For mere end tredive år siden, da jeg rodede i et skab i min mormors hjem, fandt jeg et stort politimesterskilt. Det var bulet og mærket af dyrehagl og bar stadig spor af indtørret blod. Det havde tilhørt min bedstefar, der var død med det på sin uniform, mere end ti år før jeg blev født. Historien om hans død, sådan som min bedstemor berettede den for mig, dannede grundlaget for denne bog, men så lidt fik jeg at vide, og så meget har jeg broderet på det, at begivenheden, som alt andet i bogen, må betragtes som fiktion."

Sådan skriver Stuart Woods om sin roman "Delano – en by i Georgia". Men selvom der er tale om en roman med fiktive karakterer, så er bogen stadig en detaljeret og spændende skildring af en lille amerikansk sydstatsbys store forandring i årene 1919-1962. Bogen starter, da farmeren Will Henry beslutter sig for at opgive sin forgældede gård og i stedet blive sherif. Den beslutning får skæbnesvangre konsekvenser for både ham og resten af Delano.

Stuart Woods (f. 1938) er en amerikansk forfatter, der har skrevet over 60 bøger. Han bevæger sig hovedsageligt inden for spændingsgenren, og de fleste af hans bøger har privatdetektiven Stone Barrington som hovedperson. Stuart Woods’ romaner er blevet oversat til flere forskellige sprog, og hans bøger har vundet stor popularitet i mange forskellige lande.

Yderligere informationer