De vandt Vesten

Af: Louis L'amour, Poul Arends (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

De kom langs floden i højtbelæssede prærievogne, nogle på hesteryg, andre på gåben. De var på vej vestpå mod de store uudforskede vidder, hvor de ville finde lykken. Vi følger blandt andre den rastløse cowboy Linus Rawlings, der har overlevet de største farer på indianerterritorier, og Lilith Prescott, en klog og lidenskabelig pige, der stak af fra sin familie og faldt for en spillefugl. De og mange andre vandt Vesten!

Louis L‘Amours klassiker "De vandt Vesten" handler om et spændende afsnit af USA's historie og blev filmatiseret i 1962.

Louis L‘Amour (1908-1988) var en af USA‘s mest populære storytellers med sine rå og underholdende fortællinger fra det vilde vesten. Louis L‘Amour skrev omkring 100 romaner, som alle strøg ind på de amerikanske bestsellerlister. Louis L‘Amour voksede op i North Dakota og ville selv være en troværdig karakter i sit farverige western-univers. Hans store kærlighed til naturen og hans løbende historiske research gav ham indsigt i og forståelse for livets udfordringer i det barske nordamerikanske grænseland.

Yderligere informationer