De blodige gerninger

Af: H.P. Jacobsen

Læseprøve

Beskrivelse

"De blodige gerninger" fortæller den tragiske og voldsomme historie om Israels kong David, der var særligt udvalgt af Gud til at efterfølge kong Saul. Inden David kunne bestige tronen, måtte han besejre kæmpen Goliat, men hans moralske prøvelser begyndte først for alvor, da han var blevet kronet. Efter David var blevet konge, faldt han i unåde ved at begå ægteskabsbrud med Batseba. Kong Davids utroskab bliver begyndelsen på hans moralske forfald, og den før så elskede og retfærdige konge bryder både landets og Guds love på det grusomste.

H.P. Jacobsens roman "De blodige gerninger" er efterfølger til "Ødelæggeren går forbi", hvor vi ser kong Sauls forfølgelse af kong David og hans mange forsøg på at forhindre den unge hyrdedreng i at opfylde Guds befaling om at bestige tronen.

Den danske forfatter Hans Peter Jacobsen eller H.P. Jacobsen (1892-1973) skrev en lang række romaner, særligt i krimigenren. H.P. Jacobsen er endvidere kendt for at være far til den folkekære forfatter Cecil Bødker.

Yderligere informationer