De allierede slår tilbage

Af: Alt Om Historie, Morten Rønnelund (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

Den 27. januar 1944 erklærer Stalin Leningrad for befriet. Efter to et halvt års belejring trækker Værnemagten sig tilbage. Den Røde Hær forfølger de modløse tyske soldater, der på bare tre dage bliver drevet 100 kilometer vestpå. Opmuntret af sejren beslutter den russiske general Govorov at befri Estland. Men i slaget om floden Narva spænder tyskerne ben for hans planer, og fronten går midlertidigt i stå.
Men tyskerne er stadig trængt fra alle sider. På D-dag lykkes det de vestallierede at få 150.000 soldater i land på Normandiets strande, og i Sydeuropa strider britiske og amerikanske styrker sig op gennem Italien. Krigslykken er for alvor vendt.
I syvende bind af EN VERDEN I KRIG følger vi Aksemagternes tilbagegang. Alt om Historie tager dig med på en halsbrækkende rejse til tidligere tider, så du kan nyde historiens største begivenheder. Følg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. Alt om historie er for dem, der vil vide mere om de spændende, dramatiske begivenheder i fortiden.

Yderligere informationer