Dagens lys

Af: Poul Ørum

Læseprøve

Beskrivelse

Efter mange år som kriminalassistent hos Rigspolitiets Rejsehold vender Jonas Mørck livets dystre sider ryggen og trækker sig tilbage til en stilfærdig tilværelse i en vestjysk havneby.

I den lille by møder han en kvinde, der er så viklet ind i angst, at hun har svært ved at leve et ordentligt liv. Jonas Mørck beslutter sig for at hjælpe kvinden tilbage til hverdagen, men for at gøre det, må han finde ud af, hvor angsten stammer fra. Hvad har hun oplevet, der har bragt hende så langt ud? Forholdet udvikler sig fra venskab til kærlighed. Dog er der den hage: Kvinden er gift, så forholdet tåler ikke dagens lys, og må leves i skyggernes skjul.

Poul Ørums spændende psykologiske roman udkom første gang i 1989.

Poul Ørum (1919 - 1997) var en af det 20. århundredes mest kendte og elskede forfattere i Danmark. Han debuterede i 1953, men slog især sit navn fast i 1958 med romanen "Lyksalighedens ø". Senere blev han kendt for krimierne med kriminalassistent Jonas Mørck i centrum. Poul Ørums forfatterskab var ofte præget af en optagethed af samfundets yderområder, uretfærdigheder og de svage skikkelsers skæbner.

Yderligere informationer