Bror Blixen

Af: Anastassia Arnold

Læseprøve

Beskrivelse

Bror von Blixen-Fineckes (1886-1946) voksede op i den svenske godsejeradel og levede et eventyrligt liv som farmer og storvildtsjæger i Afrika – og så var han ikke mindst gift med Karen Blixen. Interessen for ham har alle dage været stort, men med BROR BLIXEN. EN EVNTYRER er det ikke kun lykkes Anastassia Arnold at nuancere et noget fastfrosset billede af deres samliv, men med afsæt i nyt materiale, arkivstudier og samtaler giver Arnold også et helstøbt portræt af mennesket Bror Blixen.

Anastassia Arnold (f.1952) er mag.art. i nordisk filologi og har som forfatter gjort sig særligt bemærket med sine velresearchede og omfattende biografier af danske personligheder.

"Anastassia Arnold er en seriøst arbejdende forsker med romanforfatterens indlevelse og sans for den udtryksfulde detalje … Bror Blixen henvender sig til alle med interesse for Karen Blixens liv og digtning. Men også læsere uden den interesse vil blive indfanget af bogen, fordi den får en mand til at leve for os."
(Kristeligt Dagblad)

"Stor biografi om Bror Blixen, eventyrer, svindler, charmør og Karen Blixens ægtemand."
(Politiken)

"En meget spændende skildring af Bror Blixen, hans oprindelse og liv … en flot pendant til Judith Thurmans værk om Karen Blixen."
(Jyllands-Posten)

Yderligere informationer