Boys

Af: Anna Ringberg, Ilse Haugaard (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Lasse fylder 65 og holder fest. For første gang i tyve år skal hans søn komme på besøg i hytten i skoven, og Lasse har forberedt det hele gennem lang tid. Købt maden, landgangsbrød med pålæg, lånt service, ryddet op og gjort rent, for nu skal sønnen få at se, at man godt kan klare tingene selv.

Men midt i forberedelserne forsvinder Lasses hund, Boys, hans medkæmper og bedste ven. Det er meget koldt udenfor, og Boys har ikke sit dækken på. Og her taler vi ikke om en schæfer, men om en racehund, en radmager whippet med tynd pels og ømfindtlige poter.Boys handler om faderen, sønnen og den stakkels hund. Om den grænseløse, men skamskudte kærlighed, om skidtet i krogene, skeletterne i skabet og om aldrig rigtig at finde hjem.

"Slutningen skal af gode grunde ikke afsløres her, men det er ikke for meget at sige, at "BOYS" sætter spor hos læseren længe efter, at den sidste side er læst, og bogen er sat tilbage i reolen." Anne Randbo Back, Jyllands-Posten"Forfatterens sprog og sans for den finurlige handling formår virkelig at stable dette forfaldsunivers på benene i en sanset virkelighed, hvor stanken af uvaskede kroppe, forsømte hjem og våd hund trænger ind og giver stank til de erindrende, forklarende og bortforklarende bevidstheder." Niels Houkjær, Berlingske Anna Ringberg (f. 1980) er en svensk forfatter, freelance journalist og redaktør. Anna Ringberg debuterede i Danmark med romanen "Boys" tilbage i 2012. Hendes forfatterskab er oversat til flere sprog.

Yderligere informationer