Biskoppens kåbe

Af: Agnes Sligh Turnbull, Margrethe Spies (oversætter)

Læseprøve

Beskrivelse

Hilary er en ung, mandlig præst, der brænder for sit kald. Han forelsker sig hovedkulds i den smukke Lexa, som dog ikke deler hans religiøsitet. Men Hilary giver ikke sådan lige op, og vinder endelig Lexas hjerte.

Samtidig får Hilary tilbudt et drømme embede ved den velrenomerede kirke St. Matthews i New York City. Kirkens største velgører, en rig forretningsmand, sidder dog tungt på magten i meningsrådet, og Hilary må flere gange tage kampen op mod rigmanden, der føler sig mere end berettiget til at have det afgørende ord i snart alle henseender.

Hilary og Lexas ægteskab knirker som følge af deres forskelligheder. Vil ægteskabet mellem dem holde? Og vil Hilary kunne bevare sit embede med en så magtfuld modstander i menighedsrådet?

Agnes Sligh Turnbull (1888-1982) var en amerikansk forfatter født i delstaten Pennsylvania. Hun debuterede som novelleforfatter i 1920, hvor hun blev udgivet i et tidsskrift, som hun i de efterfølgende år bidrog til regelmæssigt. I 1936 udkom Agnes Sligh Turnbulls første roman og den sidste i 1980.

Agnes Sligh Turnbull blev særlig kendt for sine historiske romaner, der ofte foregår i det vestlige Pennsylvania.

Yderligere informationer