Angrebet på Pearl Harbor

Af: Orage, Peter Milling (læst af)

Lytteprøve

Beskrivelse

I 1941 var USA ikke en supermagt. Faktisk bestod landets militærstyrke kun af omkring 200.000 værnepligtige spredt over hele det kontinentale og oversøiske USA. Efter en bekostelig deltagelse i 1. Verdenskrig havde USA modstået fristelsen til at involvere sig i globale affærer og praktiserede i stedet isolationisme. Det skulle en decemberdag i 1941 imidlertid ændre på.
Den 7. december 1941 startede Japan et uprovokeret angreb på den amerikanske flåde i Pearl Harbor på Hawaii-øen Oahu. Formålet med dette forebyggende angreb var at svække amerikanernes magt i Stillehavet og at skræmme USA til ikke at blande sig i Japans anliggender, mens landet håndterede erobringen af sine naboer.
Denne artikel fortæller om det berygtede angreb på Pearl Harbor, som rystede verden og samlede det amerikanske folk til krig. HISTORIE er en serie om historiske begivenheder og personer, der har fascineret og interesseret os i generationer. I korte artikler og reportager får vi indblik i historiens omtalte foreteelser og øjeblikke. Artiklen er oprindeligt udgivet af Orage.

Yderligere informationer