Al den løgn

Af: Kirsten Mejlhede

Læseprøve

Beskrivelse

"Malin har en uhyggelig fornemmelse af, at der er sket noget slemt. Mon Ea har fået en abort? Hun er helt afmagret og grå i ansigtet. Hun havde jo en kæreste...

"Der er noget, du er ked af. Gik det i stykker med din kæreste, eller hvad er der med dig, Ea?"

Men Ea kryber ind i sig selv. Malin har lyst til at ruske hende og råbe, at hun skal fortælle, hvad der er sket! Men hun opgiver."

Selvom Malin og Ea, der før var så tætte veninder, er gledet lidt fra hinanden, kan Malin tydeligt mærke, at den er helt gal med Ea. Malin er sikker på, at der er sket noget slemt, da Ea var i USA, men hvad kan hun gøre, når Ea ikke vil snakke om det? Det er først, da Ea forsvinder, at Malin beslutter sig for at gøre hvad som helst for at hjælpe hende.

"Al den løgn" er en fortsættelse af "Ingen vej tilbage". Begge bøger kan læses uafhængigt af hinanden. Den danske forfatter Kirsten Mejlhede Krog (f. 1925) er uddannet sygeplejerske med speciale i børnepsykiatri. Kirsten Mejlhede Krog har skrevet en lang række børne- og ungdomsbøger, hvoraf mange sætter fokus på børn, der på den ene eller den anden måde har det svært. På den måde hjælper Kirsten Melhede Krogs bøger med at bryde tabuer om for eksempel spiseforstyrrelser, udviklingshæmmede børn, mobning og psykiske lidelser hos børn.

Yderligere informationer